Posted on

Paprike u tavi ,  u slatko-kiselom umaku, začinjene kaparama, savršeni su ljetni prilog uz meso

Pečene paprike, najčešće na nekom grillu , omiljeno su jelo cijelog Mediterana. Razlikuju se samo u začinima – jer, umjesto onih vječitih češnjak i peršin, postoji cijelo jedno veliko bogatstvo. Koje ih čini svaki put malčice drukčijima.

Pred vama je jedno od čestih recepata sa juga Italije : izvanredne su mlake, hladne uz meze, a osobito na popečenim kruščićima, bruschettama

Vrijeme pripreme: 30 min

Potrebni sastojci:

2 crvene paprike

2 žute paprike

2 zelene paprike

1 režanj češnjaka

1 glavica ljetnog ljubičastog luka (po želji)

1 dl bijelog vinskog octa

2 žličice šećera

100 g kapara u soli (izmjerene sa solju)

2 – 3 žlice maslinovog ulja

10 tak listova metvice ili bosiljka

Način pripreme:

Paprike raspolovite, očistite sjemenke, bijeli dio uz neke rubove i isjecite na kvadrate. Ili, kako vam već izađu. Crveni luk na fine listiće .

Na tavu ulijte maslinovo ulje, pirjajte malo crveni luk, tek toliko da obamre i onda dodajte paprike, popecite ih malo,m iješajući, posolite, prelijte čašicom bijelog octa u kojeg ste umiješali šećer,pustite da alkohol ispari i onda pokrijte. Smanjite vatru i pustite da se ukuhaju nekih desetak minuta. Neka ostanu još malo hrskave.

Kapare odsolite namakanjem u toploj vodi cca 5 min, zatim isperite. Promiješajte i pustite još samo par časaka da se svi ukusi prožmu.Na kraju ubacite listove svježe metvice ili bosiljka. Ne znam koja od ovih aromatičnih začinskih trava više paše

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)